Omakotitalon märkätilojen muutos

Aikaa nähneestä aikaa kestäväksi

Kohteena oli tällä kertaa vuonna 1981 rakennetun omakotitalon alakerran saunaosasto pesutiloineen sekä yläkerran wc. Pinnat olivat täysin alkuperäisessä kunnossa. Asiakkaana oli nuori pariskunta, jonka toiveena oli ajaton ja hillitty tunnelma sekä heidän tarpeisiinsa sopivat nykyaikaiset ratkaisut. Suunnittelijamme Annika sai vangittua seesteisen ja tyylikkään ilmeen kohteeseen erinomaisesti. Suunnitelma sekä materiaalit tulivat kokonaan kauttamme ja työn toteutti taitavasti yhteistyökumppanimme Laatta & Remontti Hulkkonen.

Ennen muutosta alakerran pesutiloissa vallitsi ruskea sävymaailma kasarin ajanhengen mukaisesti. Yleisilme oli melko synkkä ja erityisesti lattia näytti tunkkaiselta sekä varsin paljon elämää nähneeltä.

Myös yläkerran wc:ssä oli sama ruskea värimaailma, joka teki pienestä tilasta tumman ja entistä ahtaamman oloisen.

Suunnitteluvaiheessa luonnokset näyttivät tältä:

Asiakkaat mieltyivät mustiin ja elegantteihin yksityiskohtiin, joiden avulla saatiin tuotua kontrastia muutoin vaaleaan yleisilmeeseen. Suihku ja wc haluttiin erottaa toisistaan, joten ratkaisuksi keksittiin näyttävä väliseinä. Suihkun taakse seinään valittiin yksityiskohdaksi pystyraita harmaan sävyistä mosaiikkilaattaa.

Remontin aikana käynnissä oli melkoinen mylläkkä.

Lopputuloksessa näkyvät päivitetyt, aikaa kestävät, tyylikkäät ja käytännölliset ratkaisut, joiden ilmettä on helppo tarpeen tullen muovata pienillä seikoilla, kuten tekstiilivalinnoilla. Kohteessa hyödynnettiin valaistuksen tehokeinoja luoden nykyaikaista otetta sekä tunnelmallisuutta. Yleisilmeestä tuli vaalea ja valoisa sekä melko neutraali olematta kuitenkaan lainkaan tylsä tai lattea. Ainoaksi tummaksi tilaksi jäi sauna, jonka miljöö on nyt idyllinen tarkoitukseensa.

Pyykkikone päätettiin siirtää yläkerran tiloihin, josta tuli vessan lisäksi nyt myös kodinhoitohuone. Pienen ja matalan tilan neliöt hyödynnettiin tehokkaasti. Uuden ja raikkaan ilmeensä ansiosta tilaan tulikin mukavasti lisää avaruuden tuntua.

Kyllä se vaan niin on, että priimaahan siitä pukkaa tulemaan, kun ammattilaiset on asialla! Kiva, kun tulit lukemaan postauksen. Tämä oli allekirjoittaneen ensimmäinen rustaus tähän blogiin ja jatkossa tulenkin sitten päivittelemään tänne enemmänkin muun muassa näistä asiakasprojekteista.

Kesäterkuin, Meiju, Tilespointin tiimin uusin vahvistus. Pian kuuluu lisää!

Kuvat: Joni Hulkkonen / Laatta & Remontti Hulkkonen sekä Tilespoint

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *